‘Fotografie op zijn puurst’ & Cees Rijnen

“Voor mij komen in fotografie alle uitdagingen samen: Voor één dag, of voor je hele leven. Een moment, en dan is het voorbij…” Die momenten bepalen, dat is voor Cees Rijnen de kern van zijn vak: alles is pas perfect als het geheel klopt en swingt! “Het enige waar je zeker van wilt zijn is dat jij er bent als het moment er is.”

Als jong Nederlands fototalent werd Cees Rijnen gespot voor de Famous Photographers School. In deze beroemde opleiding kregen deelnemers ingezonden werk becommentarieerd door fotografen van grote naam. De op- en aanmerkingen moesten zorgen dat deelnemers hun aangetoonde aanleg optimaal konden uitbouwen. In die aanpak werd waarschijnlijk ook de kiem gelegd voor wat Cees nu ook al weer jarenlang doet: Coachen van fotografen – via workshops, masterclasses, begeleide fotoreizen en portfolio reviews.

In reizen naar India, Nepal, China en India zocht het getrainde oog van Cees al naar de speciale momenten. Die ontmoette hij in overvloed in Myanmar, het land waar hij dus ook niet op uitgekeken raakt. Alle aspecten van fotografie die hem bezighouden zijn daar volop aanwezig: Sociale leven, landschap, cultuur, natuur, portret, architectuur, abstracte objecten – en voor wie er moeite voor doet verrassend toegankelijk. De stimulans in beelden die hij daar puur voor zich zelf maakt vindt hij als fotograaf uit de reclamewereld absoluut verrijkend!

Na die opnames is het overigens voor Cees nog heel hard werken - de finishing touch is bij zijn werkwijze geen loos begrip. Het eindresultaat kan soms nog een lange weg inhouden vanaf het moment van opname tot het beeld wat hij al die tijd al voor ogen had – want het concept vormt altijd de ruggengraat van zijn beelden.

“Myanmar Pure” is een project dat Cees sinds 2011 in staat stelt de emotieloosheid die in de opdrachtfotografie soms bestaat aan te vullen. Die energie die bij de bezoeken aan Myanmar vrijkomt werkt ook door bij zijn coachen, mede omdat hij zich die behoefte aan sturing in projecten zo goed herinnert uit zijn beginperiode!

Zijn vrije werk toont Cees via internationale photo Awards, boeken, art prints, fotobeurzen, lezingen en exposities. Zo kan een breed publiek kennis maken met zijn‘Myanmar Pure’.

Korte CV & biografie

Cees Rijnen (1952, Tilburg)

Reclamefotograaf, beeldbewerker en audiovisueel producent

Avonturier - met grote liefde voor authentieke volkeren en samenlevingen

Fotografencoach - puttend uit een ruime ervaring in reis- en opdrachtfotografie. De wisselwerking met vrije fotografie versterkt de visie, die hij met name tijdens seminars reis- en architectuurfotografie uitgebreid toelicht. Binnen die kaders blijkt zijn onderwerpkeuze breed: portret, documentair, architectuur of abstract, en met grote liefde voor zwart/wit beeld.

Alle foto's copyright 2018 Cees Rijnen

 

  • behance_2xkopie
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

agenda

photomastercup_nominee.gif
international-color-awards_winner-10thko

Cees Rijnen

Tel: 0653 418 309

image@ceesrijnen.nl